INGREDIENTE: piure de ACAI (Euterpe oleracea, 70%) *, piure de ACEROLA (Malpighia glabra, 30%) * * din agricultura ecologica
Fructele acai provin de la palmierii acai care cresc salbatic in padurile tropicale amazoniene din Brazilia. Impreuna cu ciresele de acerola ele sunt prelucrate manual si mixate intr-un piure gustos si nutritiv.
Fructele de acai:
Fructul Acai (Euterpe oleracea) provine din padurile amazoniene unde clima umeda ii permite dezvoltarea in cele mai bune conditii. Fructul contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai mult decat afinele si rodiile.
Antioxidantii ajuta la regenerarea organismului, au un rol important in prevenirea imbatranirii si previn aparitia inflamatiilor.
Acai este considerat „superfruct” datorita valorilor nutriţionale de excepţie si a beneficiilor aproape miraculoase pentru sanatate. Este foarte bogat in antioxidanţi (peste 70%), aminoacizi, acizi grasi, fibre, vitaminele B1, B2, B3, C si E, calciu si potasiu, este o buna sursa de antocianine.
Ajuta la prevenirea bolilor de inima, hipercolesterolemie, probleme digestive, imunitare si de greutate, creste energia si vitalitatea.
Beneficii:
- Ajuta la arderea grasimilor din organism prin marirea activitatii metabolice
- Fibrele din compozitie accelereaza digestia si favorizeaza eliminarea toxinelor
- La refacerea sistemului muscular datorita aminoacizilor continuti.
Fructele de Acerola:
Acerola (Malpighia glabra), cunoscuta si sub numele de visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana, este un arbust sau pom mic peren subtropical, fructele sale au un conținut remarcabil de vitamina C.
Comparativ 100 g de portocale care conțin 50 mg vitamina C, aceeasi cantitate de acerola conține de la 1500 pana la 5000 mg.
Fructul de acerola mai conține si alte substanțe, cum ar fi provitamina A, magneziu, niacin, acid pantotenic, potasiu, vitamina B1 si B2.
Organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, ajuta organismul sa produca mai mult colagen.
Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
Vitamina C este necesara si pentru a sintetiza majoritatea nutrientilor si a celor mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C.
Sucul de Acai si Acerola imbina nutrientii si calitatile celor 2 fructe tropicale avand efecte benefice in:
- Adjuvant in curele de slabire, inhiba pofta de dulce, reduce senzaţia de foame si ajuta la eliminarea grasimilor; accelereaza metabolismul.
- Accelereaza digestia, combate constipatia si favorizeaza eliminarea toxinelor
- Efect antioxidant de excepţie, protejeaza celulele de radicalii liberi
- Adjuvant in afecţiuni precum: dislipidemii, ateroscleroza, hipertensiune si alte boli cardio si cerebro-vasculare, diabet zaharat, artrita, boli autoimune.
- Intarirea imunitatii
- Reduce nivelul de stres
- Stimuleaza productia de colagen
- Amelioreaza varicele prin dilatarea vaselor de sange si cresterea elasticitatii
- Creste nivelul de energie
- Imbunatateste textura pielii si a tesuturilor
Daca ati hotarat sa slabiti, acest produs este folositor si poate fi util la pierderea in greutate. Pe langa acest produs trebuie sa faceti mai multa miscare, sa beti cat mai multa apa si sa mancati mai sanatos: mese mai mici cantitativ si mai dese, cina sa fie o masa usor de digerat, consumati cat mai multe verdeturi.
Mod de administrare :
Se recomanda consumul a 20 – 30 ml de 1-2 ori pe zi inainte de mic dejun si pranz in functie de varsta, greutate si starea fizica generala.
Alte informatii UTILE:
In Brazilia, acai este numit si “Beauty Berry” (“Fructul Frumusetii”) pentru ca are o serie de compusi activi naturali care aduc beneficii minunate organismului.
Acai este foarte bogat in antioxidanti (cu o valoare ORAC mult mai mare decat a fructelor de padure) si ingrediente active care imbunatatesc metabolismul.
Acai are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele. Antioxidantii apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule numite “radicali liberi”, care cauzeaza probleme de sanatate si chiar boli.
Acai contine de zece ori mai multe antocianine decat vinul rosu. Antocianinele din acai reprezinta numai 10% din totalul de antioxidanti continuti de acest fruct extraordinar.
El mai contine si fitosteroli, o componenta cunoscuta pentru reducerea colesterolului, slabire, tratarea simptomelor asociate cu hiperplazia prostatica benigna (prostata inflamata) si ajuta la protejarea imunitatii in conditii de extenuare.
Fructele de acai au un gust unic, seamana cu fructele de padure iar aroma lor usoara poate fi comparata cu ciocolata amaruie gustoasa! Fructul se aseamana ca marime cu afinele si contine 95% seminte.
Pentru sucul de acai acestea sunt indepartate. Din cauza ca sunt perisabile, fructele proaspete de acai pot fi cumparate numai in Brazilia. Modalitatea prin care si noi putem consuma acai este sucul.
Fructele mai contin provitamina A, magneziu, niacina, acid pantothenic, potasiu, vitamina B1, B2. In medicina populara din Brazilia, aceste fructe au fost utilizate ca hemostatic si intaritor al inimii.
O mana de acerola proaspete, sau o jumatate de cana cu suc din fructe proaspat stoarse, baut de 2-3 ori pe zi vindeca febra si dizenteria. Iata cateva dintre beneficiile consumului de acerola:
6 beneficii ale consumului de acerola
1. Reduce glicemia
Acerola poate contribui la reducerea nivelului de zahar in sange, potrivit unui studiu din 2006, efectuat pe soareci. Antioxidantii extrasi din acerola au ajutat la suprimarea transportului de zahar din sange de-a lungul intestinelor.
2. Acerola si stresul oxidativ
Intr-un studiu de laborator efectuat in 2011, cercetatorii au descoperit ca extractul de acerola are capacitatea de a lupta cu stresul oxidativ si cu o serie de boli asociate procesului de imbatranire.
Acerola are un efect benefic si asupra pielii, fiind folosita in fabricare multor produse de ingrijire. Acerola contine si saruri minerale, bune pentru zonele afectate ale pielii, dar si proteine, care ofera pielii hidratarea necesara.
3. Adjuvant impotriva cancerului pulmonar
Acerola poate oferi protectie impotriva cancerului la plamani, dupa cum sugereaza o cercetare din 2002. Testele facute pe soareci au scos la iveala ca extractul de acerola a incetinit inmultirea anormala a celulelor canceroase la plamani.
4. Proprietati antibacteriene si antifungice
Extractul din frunzele, scoarta si fructele plantei de acerola actioneaza ca un agent antifungic, avand totodata si trasaturi antibacteriene. Acerola are, pe de alta parte, si proprietati antiinfectioase, cu ajutorul carora previne bolile hepatice.
5. Previne ridurile
Vitamina C ajuta la eliberarea colagenului, responsabil cu elasticitatea pielii. 6. Are proprietati remineralizante Nutientii din acerola va scapa de diaree, dizenterie si va sunt de mare ajutorul in cazul in cate suferiti de anorexie.
Acerola ii ajuta pe pacientii care din cauza unor astfel de afectiuni pierd foarte repede in greutate.
Contraindicatii: Acerola nu se recomanda persoanelor cu pietre la rinichi sau guta.
The post Acai si Acerola suc 100% puree (imunitate, digestie, boli de inima) appeared first on Produsebiomag.ro.